BaZi Astrologija

Kitajska astrologija temelji na tradicionalnem astronomije in koledarjev. Razvoj kitajske astrologije je vezana na to astronomije, ki je začel razcvet v času dinastije Han (2. stoletju pred našim štetjem do 2. stoletja).
Kitajska astrologija ima tesno povezavo s kitajsko filozofijo (teorijo treh harmonije, neba, zemlje in vode) in uporablja načela yin in yang in konceptov, ki jih ne najdemo v zahodni astrologiji, kot so Xing naukov wu, 10 nebesnega stebla, 12 zemeljsko vejami, lunisolar koledar (koledar luna in koledar ne), in izračun časa po leto, mesec, dan in shichen (時辰).
BaZi ali Štirje stebri usode  je kitajski, japonski in korejski konceptualni izraz, ki opisuje štiri komponente, ki naj ustvarjajo usodo ali usodo osebe. Štirje deli v trenutku rojstva, so leto, mesec, dan in uro. BaZi ali Štirje stebri (predložitev prevoda kitajske dinastije frazo Sheng Chen Ba Zi; Korejski Saju) se uporabljajo poleg vedeževanje prakse, kot so Zǐ Wei Dou Shu v področje kitajske astrologije. Primerjave so bile narejene med zahodno astrologijo in Ba Zi. Vendar pa za razliko od astrologije, Ba Zi analiza ne gleda na "poravnavo" nebesnih teles zvezd in planetov, ampak temelji na "poravnavo" blokov časa, ki ga Wan Nian Li (萬年曆) zaokroženih je "10.000 let "kitajski almanah.

Članki