Ta Yi Shen Shu

 

Tai Yi Shen Shu (poenostavljena kitajščina: 太乙 神 数; tradicionalno kitajsko: 太乙 神 數; pinjin: Tai Yǐ Shen Shu) je eden od treh 三 式 napovednih umetnosti iz Kitajske, preostali so Da Liu Ren in Qi Men Dun Jia. Te veščine so v bistvu vključeni v vedeževanje in do neke mere astrologije. San Shi ali trije stili 三 式 štejejo Kitajske najvišje metafizičnih umetnosti.
Na splošno Da je Liu Ren velja najvišja od treh umetnosti je najbolj obširno uporabljajo iz časa dinastije Song do poznega Qing. Tai Yi Shen Shu se uporablja za napovedovanje makroskopske dogodkov, kot so vojne ali smislu supernov. Ena od oblik Tai Yi Shen Shu je bil popularen skozi stoletja napovedati osebno usodo.
Džingiskan, cesar Kitajske, iz Tai Yi na enem mestu, da se odločijo, ali ne bi bilo njegovo načrtovano invazijo Japonske v zrak. Ko štetje Tai Yi je pokazala, da bi invazija neuspešna, Khan odločil, da ne napadejo Japonsko v tem letu. Številni podobnih primerov na pretek v klasični kitajski literaturi, zlasti med dinastične zgodovine.
Postopek:
Metodologija je precej podobno kot pri drugih umetnosti z vrtljivo nebeško ploščo in fiksno zemeljsko ploščo. Medtem ko je umetnost omogoča uporabo 8 trigrams kot 64 hexagrams kot temelj, je analiza izvedena iz Tai Yi Kozmični sveta ter z naborom simbolov našel na njem, s posebnim poudarkom na položaju simbolov v določenih palače. Pomembni znaki vključujejo kalkulator, učenjak, Tai Yi in Tai Yi, na primer.
Število žgane pijače vrti okoli šestnajst palače v Tai Yi kozmični ladji, od katerih jih je 72 kozmičnih plošče za obdobje Yin Dun vsako leto, in 72 kozmičnih plošče za obdobje Yang Dun leta. Duhovi pristalo v različnih palače z vsako konfiguracijo kozmične krovu. Vsak kozmični svet vsebuje številne »šteje« ali številk - gostitelj Count in število gostov ob primarni pomen preko Fiksnega Štetja.

Članki